pondělí 20. října 2014

Delicious Pumpkin Soup

Ahoj! Tak zas po nějaké době jsem se rozhodla vás obohatit o nějaký ten receptík. Poslední dobou mě docela chytlo pečení - hlavně teda různých dortů a dortíků (na dietu jak dělaný..). Každopádně dneska to bude něco víc zdravějšího a hlavně tématického. A jo jak vám už asi došlo z názvu - dýňová polévka.


Jo jasně, existuje milion receptů na dýňovou polévku, ale musím říct že tenhle je snad nejrychlejší, nejsnadnější, nejlepší a hlavně nezdravější, jelikož k tomu potřebujete opravdu jen ty nejzákladnější suroviny, a nemusíte tam cpát žádné bujóny atp, jako jsou v některých receptech..

Takže budete potřebovat : (na cca 3 porce)

♥ 1/2 hokkaido dýně

♥ cca 500 ml vody

♥ olivový olej

♥ 1/2 cibule

♥ 2 stroužky česneku

♥ pepř a sůl + bylinky na dochucení

Postup: Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kostky (asi jak když krájíte brambory). V menším kastrolku si na oleji orestujeme do zlatova cibuli. Přisypeme dýni a asi minutu ji restujeme, Poté přilijeme vodu a necháme projít varem. Jakmile nám to začne vřít, stáhneme plamen a vaříme asi nějakých 20-25min pod pokličkou. Mezitím si prolisujeme česnek, který tam přimícháme asi 5 minut před koncem. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a osolíme opepříme podle chuti. Nakonec můžeme přidat nějaké koření (já použila snítku tymiánu) + pokapat olivovým olejem.
Můžete tam také přimíchat smetanu (jak na šlehání, tak kysanou na ozdobu).


Tadáááá. Nic víc easy snad už neexistuje. Pokud máte taky nějaké typy nebo varianty této polévky, určitě se podělte :)


5 komentářů: