Jo jasně, existuje milion receptů na dýňovou polévku, ale musím říct že tenhle je snad nejrychlejší, nejsnadnější, nejlepší a hlavně nezdravější, jelikož k tomu potřebujete opravdu jen ty nejzákladnější suroviny, a nemusíte tam cpát žádné bujóny atp, jako jsou v některých receptech..
Takže budete potřebovat : (na cca 3 porce)
♥ 1/2 hokkaido dýně
♥ cca 500 ml vody
♥ olivový olej
♥ 1/2 cibule
♥ 2 stroužky česneku
♥ pepř a sůl + bylinky na dochucení
Postup: Dýni zbavíme semínek, oloupeme a nakrájíme na přibližně stejné kostky (asi jak když krájíte brambory). V menším kastrolku si na oleji orestujeme do zlatova cibuli. Přisypeme dýni a asi minutu ji restujeme, Poté přilijeme vodu a necháme projít varem. Jakmile nám to začne vřít, stáhneme plamen a vaříme asi nějakých 20-25min pod pokličkou. Mezitím si prolisujeme česnek, který tam přimícháme asi 5 minut před koncem. Tyčovým mixérem rozmixujeme dohladka a osolíme opepříme podle chuti. Nakonec můžeme přidat nějaké koření (já použila snítku tymiánu) + pokapat olivovým olejem.
Můžete tam také přimíchat smetanu (jak na šlehání, tak kysanou na ozdobu).
Tadáááá. Nic víc easy snad už neexistuje. Pokud máte taky nějaké typy nebo varianty této polévky, určitě se podělte :)
Polévka vypadá výborně, na té bych si pochutnala :)
OdpovědětVymazatBlog by Veru
vyzerá to super :)
OdpovědětVymazatzkusím! :)
OdpovědětVymazatbtw. máš úplně nádhernou fotku v záhlaví <3
Mňam, miluju dýňovou polívku! .:)
OdpovědětVymazatTaky dělávám dýňové polévky. Ty jsou na podzim nejlepší :)
OdpovědětVymazat